GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dimecres, 30 d’octubre del 2013

La presidenta del Parlament rep una seixantena d'adhesions d'entitats cristianes al Dret a Decidir

(Jordi Llisterri –CR) La proposta que van fer fa tres setmanes un grup d’entitats cristianes a sumar-se conjuntament al Pacte Nacional pel Dret a Decidir es visualitzarà aquest dijous al Parlament. La presidenta Núria de Gispert rebrà els representants de gairebé seixanta entitats que han estat les primeres a respondre a la crida.

Entre els primers signants hi ha diversos ordes religiosos masculins i femenins, associacions familiars i educatives, centres d’estudi, pensament i cultura, associacions de laics, entitats socials de diverses tendències i sensibilitats eclesials. Entre els religiosos i religioses, a més de la directiva de la Unió de Religiosos de Catalunya, hi ha les províncies catalanes de jesuïtes, vedruna, escolapis, claretians, carmelites descalços i oblates. En les entitats socials hi ha Càritas Diocesana de Tarragona, les comissions i associacions de Justícia i Pau a Catalunya i la Fundació Hospitalitat Mare de Déu de Lourdes.

En l’àmbit educatiu destaquen les associacions dels titulars dels centres i de les associacions de pares i mares d’alumnes de les escoles cristianes Catalunya, la Fundació d’Escoles Parroquials i fundacions escolars vinculades a religiosos com la Fundació Educativa Dominiques de l'Anunciata Pare Coll. També hi ha entitats de l’àmbit cultural i de pensament com la Fundació Joan Maragall Cristianisme i Cultura, el Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans, l’Associació Bíblica de Catalunya, l'Institut de Superior de Ciències Religioses de Barcelona, la Fundació Claret, el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, els Equips de la Pastoral Política i la Comunicació, l’Acadèmia Catòlica de Sabadell i el Círcol Catòlic de Badalona.

D’altra banda hi ha diversos moviments de laics com la Germanor Obrera d’Acció Catòlica-HOAC, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i moviments d’acció catòlica de joves, professionals i pobles i comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada