GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dissabte, 21 de setembre del 2013

Crida pel Dret a decidir a les entitats i moviments cristians



El Grup Sant Jordi (grup cristià de promoció i defensa dels drets humans i dels pobles, creat pel bisbe Joan Carrera) i altres entitats, estàn preparant una crida a entitats i moviments catòlics o d’inspiració cristiana per adherir-se de manera conjunta i simultània al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. 

Davant la deriva poc democràtica –àdhuc d’apel·lació a la violència- que alguns sectors estan prenent front a la demanda majoritària del poble de Catalunya de decidir el seu futur, l’Església, en coherència amb els seus ensenyaments socials, s’ha de posicionar en favor del dret a decidir i l’exercici democràtic d’aquest dret. Fer-ho a través del teixit social eclesial o d’inspiració cristiana pot ser una bona manera de fer-ho.


La presentació aquesta mateixa setmana del manifest d’aquest Pacte, en una primera redacció de Joan Rigol sembla propiciar que no demorem aquest pas.


Com veieu no es tracte d’un posicionament a favor de la independència sinó de quelcom més primari i que forma part del nucli de l’ensenyament social de l’Església com és la primacia de la democràcia per afrontar els conflictes polítics.

Més endavant es formalitzarà aquesta proposta d’adhesió conjunta al Pacte a diverses entitats. 

Si esteu vinculats o coneixeu alguna entitat que creieu que ha de rebre aquesta invitació, feu-ho saber indicant a quina persona i adreça caldrà cursar la invitació formal, a través del correu electrònic del grup.

Podeu llegir sobre aquest tema:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada